fbpx

За Пасивна Къща България

„Пасивна Къща България“ е основана през Юли 2011 г. и е първата българска компания акредитирана от Passivhaus Institut, Дармщат, Германия да провежда обучения и курсове и изпити за сертификат за „Сертифициран дизайнер/консултант на Пасивни къщи“ (Certified Passive House Designer/Consultant; СЕРН). Също така ние сме и разпространители за България на софтуерите за проектиране на Пасивни къщи.

Нашите постижения

0 +
сертифицирани дизайнери
0 +
държави
0 +
години опит с Пасивни Къщи​

Пасивна Къща България е член на Международната асоциация за Пасивни Къщи (iPHA).

iPHA logo

Нашата мисия

Нашата главна цел е да помогнем на българските специалисти да получат международна акредитация и знания в сферата на най-бързо развиващият се световен стандарт за енергийна ефективност, както и да спомогнем за успешната реализация на много Пасивни къщи в България. Нашата мисия е да информираме българското общество за предимствата на този водещ стандарт в Европа и света като цяло и да консултираме българските специалисти, за да бъде успешно наложен стандарта на Пасивната Къща в България. Във връзка с повишаващия се интерес към стандарта на Пасивната Къща, целта ни е да продължаваме да развиваме и обогатяваме гамата на предлаганите от нас обучения, за да може то да бъде още по-ефективно и полезно.

„Пасивна Къща България“ работи съвместно с водещи български архитекти и специалисти в областта на нискоенергийното строителство и устойчивата архитектура. Надяваме се, че нашата дейност ще спомогне за изграждането и развитието на много жилищни и административни проекти, съобразени изцяло със стандарта на Пасивните сгради.

Светлин Добревски

Основател на Пасивна Къща България
Сертификатор на Пасивни къщи

Светлин е проектирал, построил и сега живее в първата Пасивна Къща Класик в България. Глобално акредитиран от Института за Пасивни Къщи (PHI) като преподавател за обученията за „Сертифициран дизайнер/консултант на Пасивни къщи“. През 2018 г. той стана и лицензиран Сертификатор на Пасивни сгради. Светлин се занимава в строителния бизнес вече повече от 25 години, а освен това има и магистърски степени по екология и финанси. В свободното си време Светлин обича да стреля с лък, да плува и да прави преходи сред природата.

Svetlin 1x1 1

Ние предлагаме ...

обучения

  • Обучение по международно акредитирания курс „Сертифициран Дизайнер/Консултант на Пасивни Къщи“.
  • Провеждане на международния изпит за получаване на сертификат „Сертифициран Дизайнер/Консултант на Пасивни Къщи“.
  • Обучения с практическа насоченост за работа със софтуера за проектиране на пасивни сгради РНРР и плъгина за 3D визуализация designPH.

услуги

  • Консултации за пасивни и нискоенергийни сгради.
  • Консултации за изчисляване на енергиен баланс на сгради, на базата на РНРР.
  • Консултации, проектиране, авторски надзор и цялостно изпълнение на Пасивни сгради
  • Сертификация на Пасивни сгради

продукти за Пасивни и нискоенергийни сгради

  • Вентилационни системи с топлинна рекуперация на водещия производител Zehnder Group GmbH
  • Вакуумни изолационни панели Vacupor – производство на Porextherm
  • Мембранни ситеми pro clima
zehnder group logo
clip image002.1505995331.0662
pro clima vector logo

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.