fbpx

Изпит за "Сертифициран Дизайнер на Пасивни Къщи"

Успешно издържалите изпита курсисти получават международна акредитация от Института за Пасивни Къщи (Passivhaus Institut) в Дармщат, Германия и титлата „Сертифициран дизайнер/консултант на пасивни къщи“.

Certified Passive House Designer
CertifiedPassiveHouse Consultant EN

Край на записването: 23. Октомври 2023

Изпит пакет

897 лв. без ДДС

От 2018 г. притежаването на РНРР лиценз вече е задължително условие на PHI, за да бъдете допуснати до изпит за сертификат!

ПРОБЕН ИЗПИТ: 07. Ноември 2023, 10:00 часа

Всеки курсист успешно преминал обучението за „Сертифициран дизайнер/консултант на Пасивни къщи“, полага изпит за сертификат. Изпитните материали се подготвят от Института за Пасивни къщи в Германия (Passivhaus Institut). Ние, като акредитиран организатор на изпита, Ви предоставяме възможността да положите изпита на български език.

След полагане на изпита, Пасивна Къща България извършва първата проверка. Втората и окончателна проверка се извършва от Passivhaus Institut, Darmshtadt, Germany.

Успешно издържалите изпита курсисти получават международна акредитация от Института за Пасивни Къщи (Passivhaus Institut) в Дармщат, Германия и титлата „Сертифициран дизайнер/консултант на пасивни къщи“. Данните на кандидатите успешно положили изпита се вписват в Международен регистър на сертифицираните дизайнери/консултанти на пасивни къщи. Акредитацията важи за период от 5 години от датата на получаване на сертификата. През този период акредитацията може да бъде подновена чрез представяне на поне един сертифициран проект на Пасивна сграда.

Списък с основните теми, спрямо които се подготвят изпитните материали можете да откриете тук.

"Пасивна Къща България" е акредитирана от Passivhaus Institut, Darmstadt, Germany да провежда изпит за сертификат за "Сертифициран дизайнер/консултант на Пасивни къщи", както и да прави първата проверка след изпита.

Повече информация за изпита

  • Продължителност на изпита: 3 /три/ астрономически часа.
  • Кой може да участва в изпита: В него могат да вземат участие, както курсисти вече преминали обучението за „Сертифициран дизайнер/консултант на пасивни къщи“, така и кандидати без преминато обучение.
  • Изпитът включен ли е в цената на курса: Не, изпитът не е включен в цената на курса. Той може да бъде заплатен отделно от цената на курса или при закупуване на Промо пакет (изпита е включен в цената на промо пакета). За да участвате в него е нужно да изберете коя е най-подходящата за Вас дата и да се регистрирате (моля използвайте таблицата по-долу).
  • Кога е датата на изпита: Изпитът е международен и датите се определят от Института за Пасивни къщи в Германия. Определените дати за изпити са представени в таблицата по-долу.
20190529 143745

Регистрирайте се за изпита "Сертифициран Дизайнер на Пасивни Къщи"

Регистрирайте се за курса "Сертифициран Дизайнер на Пасивни Къщи"

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.